Önizleme

10 Haziran 2011 Cuma

TAYYİP EKRANLARDA! ..EMİN ÇÖLAŞAN

09 Haziran 2011 Perşembe, 10:13 tarihinde Emin Çölaşan Sözcü gazetesi



TAYYİP televizyon kanllarına çıkıp karşısına oturtulan “Gazetecilerin (!)” sorularına yanıt veriyor. Bir bölümü kendisine biat etmiş, bütün gücüyle AKP’yi destekleyen medya patronlarının personeli. Soruları tamamen çanak sorular. Liderlerini zora sokacak bir tek soru ve görüş yok. Tamamen şike.
İkinci grupta ise Mehmet Ali Birand gibi dolandırıcılıktan hapis cezası almış tipler var. Yahu koskoca başbakansın,insan bu suçtan ceza almış birinin karşısına oturur mu?
Ekranda Tayyip‘e hiç utanıp sıkılmadan şike sorular soran bu gazeteciler, patronlarından korkarlar… Çünkü patronları Tayyip‘ten korkar. Sıkı mı ters bir soru sormaları! Sıkı mı herhangi bir konuda onun söylediklerine itiraz etmeleri!..
Medya patronları Tayyip’in kucağında çünkü devlet ve hükğmetle milyarlarca dolarlık işleri var. Ekranda Tayyip’in karşısına oturtulan gazeteciler ise patronlarının kucağında, onların emir kulu!
Allah korusun, yanlış bir soru sorup işten kovulsalar!.. Onun için şike yapacaksın, kolay sorular soracaksın, yanıt alamazsan üzerine gitmeyeceksin, hatta soracağın soruları önceden verip majestelerinin onayını alacaksın!
Tayyip o ekranlarda bizim gibi düşünen gazetecilerin karşısına oturabilir mi? Asla, kesinlikle oturamaz.
Bir de Sabah gazetesine bakıyorum. AKP’nin en büyük destekçisi. CHP‘nin en büyük karşıtı olan bu gazete, şimdi paralı CHP ilanlarını hem de tam sayfa yayınlıyor! Nerede kaldı ilkeler, nerede kaldı inançlar!
Demek ki parayı veren düdüğü çalıyor, Sabah’ın sayfalarını istediği gibi kullanması mümkün oluyor.
Sözcü ilkeli, Sözcü AKP reklamlarına kapalı. O iş bize gelmez, parası bize hayır getirmez.
SÖZCÜ


ilkkursun

İzleyiciler